21.1 C
Maassluis
zondag, juni 23, 2024

Geen ambulances beschikbaar bij melding reanimatie Sparrendal in Maassluis

- Advertentie-

Op vrijdagavond 19 maart kwam er een melding binnen van een reanimatie aan het Sparrendal in Maassluis. Brandweer, politie en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse.

Na een korte tijd had het slachtoffer (weer) een ademhaling. De traumahelikopter landde op een grasveld nabij het Kastanjedal. De politie heeft het Mobiel Medisch Team naar de woning van het slachtoffer gebracht.

Het incident trok veel bekijks van omwonenden, ook kwamen er veel mensen kijken naar het opstijgen van de traumahelikopter. Politie, brandweer en de traumahelikopter konden nadat de ambulance ter plaatse was, weer vertrekken. De ambulancedienst heeft verder medische hulp verleend aan het slachtoffer.

Geen ambulance
Er was op het moment van de melding geen beschikbare ambulance in de buurt van de melding. Ruim 3,5 minuut na de eerste melding werd pas een ambulance uit de naastgelegen veiligheidsregio (Haaglanden) opgeroepen voor de melding.

Het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter kwam om 19:21 uur aan bij het slachtoffer. Zij waren als eerste medische-eenheid na 14 minuten ter plaatse.

De eerste ambulance kwam om 19:25 uur aan. Een tweede ambulance, die normaliter wordt opgeroepen bij een reanimatie, was niet beschikbaar en kwam dus niet ter plaatse.

First Responders
Brandweer en politie waren al snel bij het slachtoffer om een reanimatie te starten indien nodig. Zij mogen geen medische handelingen verrichten bij het slachtoffer. De politie kwam met circa 4 eenheden ter plaatse.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-