7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Gaslucht houdt brandweer lange tijd bezig Van Ostadestraat in Maassluis

- Advertentie-

De brandweer is maandagavond langere tijd bezig geweest bij een melding van een gaslucht op de Van Ostadestraat in Maassluis. Het was de derde keer in 24 uur tijd dat de brandweer naar de straat moest voor een vreemde lucht.

Zondagavond werd er ook een vreemde lucht geroken, maar toen heeft de brandweer geen gevaarlijke stoffen gemeten. Maandagochtend kwam er opnieuw een melding, toen van iemand die een gaslucht rook. In de avond mocht de brandweer opnieuw naar de straat, ook toen weer voor een gaslucht.

Er werden metingen verricht in putten, het portiek, kelderboxen en op straat. De brandweer kon in eerste instantie geen gas meten. Gasbedrijf Stedin kwam ter plaatse met meetapparatuur dat preciezer kan meten, daardoor kunnen kleinere hoeveelheden gas ook gemeten worden. Die werden in dit geval ook gemeten, het ging om een dusdanig kleine hoeveelheid gas dat er geen gevaar bleek te zijn.

De brandweer kon daarop terug naar de kazerne. Stedin doet verder onderzoek naar de herkomst van het kleine hoeveelheid gas.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-