16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Gaslekkage Koekoekstraat was gevaarlijke klus voor de brandweer: woning stond vol gas

- Advertentie-

De gaslekkage zondagochtend aan Koekoekstraat in Maassluis was een gevaarlijke klus voor de brandweerlieden van Maassluis. Een huis bleek vol gas te staan door een gaslek. Dit zorgde voor een explosief mengsel in de woning.

Lees ook: 16 woningen ontruimd en grote afzetting na gaslekkage Koekoekstraat in Maassluis

De brandweer kreeg een melding van een gaslucht. Ter plaatse werd er gas gemeten, verschillende metingen wezen uit dat er veel gas aanwezig was in een woning. Omdat deze woning vol gas stond, werden 16 omliggende woningen ontruimd vanwege explosiegevaar.

In de woning was dusdanig veel gas, dat het voor de brandweer te gevaarlijk was om direct naar binnen te gaan. Buiten werd de gastoevoer afgesloten, waardoor de lekkage in de woning stopte. Enige tijd later was het voor de brandweer veilig genoeg om naar binnen te gaan.

Binnen bleek er veel gas te komen uit de gasleiding in een woning door een technisch mankement. Brandweerlieden hebben de ramen opengezet en geventileerd waardoor snel al het gas uit de woning kwam. De bewoners van de woning bleken niet thuis te zijn. Omwonenden hebben goed gehandeld door de brandweer te bellen bij het ruiken van de gaslucht.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-