5.2 C
Maassluis
dinsdag, april 23, 2024

FvM: ‘Er wordt te weinig gedaan aan criminaliteit in Maassluis, er is meer politie nodig’

- Advertentie-

Forum voor Maassluis (FvM) vindt dat er te weinig wordt gedaan aan de criminaliteit in Maassluis. Dat laat de partij desgevraagd weten aan 112Maasmedia.

In 2020 werden er volgens cijfers van de Politie 1377 misdrijven gepleegd. Dit is een forse stijging vergeleken met 2018 en 2019. ,,Ons wordt steeds voorgespiegeld dat de criminaliteit daalt. Nee er wordt niet genoeg aan gedaan, dat is te zien aan het aantal misdrijven, er zou dus zeker meer Politie moeten komen.” Aldus Forum voor Maassluis.

Politiecapaciteit
Maassluis valt onder Basisteam Waterweg. Vanuit de politieorganisatie heeft Maassluis één politievoertuig aangewezen gekregen. Door personeelstekort is de politiewagen van Maassluis ook met regelmaat de politiewagen voor Hoek van Holland. Hierdoor moet één wagen, twee gebieden bezetten. Tijdens drukke avonden, zoals zaterdagavond of Oud en Nieuw, zet de politie extra personeel in. Ook zijn er overdag vaak wijkagenten aan het surveilleren in Maassluis.

,,Wij vinden dat er met 33.000 inwoners minimaal 3 politiewagens in Maassluis zouden moeten zijn, wil je het criminaliteit laten dalen, zeker in de nachtelijke uren.” Aldus Forum voor Maassluis. ,,Eén politieauto in Maassluis voor ruim 33.000 burgers en als er een melding is gaat deze wagen ook nog eens weg.”

Politiebureau
Het politiebureau langs de Westlandseweg in Maassluis werd in 2017/2018 gesloten vanwege bezuinigingen. ,,Maassluis stopte er veel geld in en er kwam een nieuw politiebureau, maar wat is nu het voordeel? Niks! Het bureau is meestal dicht (zeker in de avonduren), je kan daar alleen terecht op afspraak. Dus waarom moest dit er dan komen? Het heeft zo geen enkele zin, dit politiebureau zou altijd open moeten zijn voor burgers.” zo zegt een partijlid van FvM.

Handhaving
Gemeente Maassluis beschikt ook over BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaar). De handhavers surveilleren regelmatig per fiets of per auto in Maassluis en houden toezicht op de leefbaarheid. Handhavers zijn bevoegd mensen staan de houden, bekeuren en aan te houden.

De handhaving in Maassluis is nooit in dienst in de nachtelijke uren. Om 23.00 uur stopt de handhaving in Maassluis. Forum voor Maassluis wilt meer investering in de Handhaving van Maassluis, zodat zij ook toezicht kunnen gaan houden in de nachtelijke uren. ,, De handhaving uitbreiden (ook met de uren), nu stoppen de handhavers op tijden dat het juist nodig is. Rond 22.00 uur dan zie je juist de groepen jongeren de straat en speelplaatjes opgaan om hun hang plekken in te nemen, tot grote ergernis van burgers.” Aldus FVM.

Beticht
Gemeente Maassluis betichtte Forum voor Maassluis ervan dat zij angst aanjaagden bij de Maassluise inwoners. ,,Wij jagen volgens de gemeente angst aan als wij aangeven dat er in 2020 meer misdrijven zijn gepleegd. Dan komen ze met het gezegde ‘je moet burgers geen angst aanjagen’.”

Volgens Forum voor Maassluis geeft de Gemeente Maassluis aan dat de misdrijven in Maassluis zijn gedaald, echter geven de cijfers van de politie het tegengestelde aan. ,,Ik weet niet of ze andere cijfers hebben dan wij, maar 1377 is beetje erg hoog aan het worden. En dit zal zeker moeten dalen, en dat gaat niet lukken met één politieauto en handhaving die om 22.00/23.00 uur naar huis gaat.” Aldus een partijlid van FvM.

 

Lees ook: Forse stijging criminaliteit in Maassluis: 1377 misdrijven gepleegd in 2020 in Maassluis

 

 

 

 

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-