16.6 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

Flinke hennepkwekerij aangetroffen in bedrijfspand in Maassluis, burgemeester sluit het pand per direct

- Advertentie-

Op maandag 20 juni 2022 heeft de gemeente Maassluis in samenwerking met de politie een in werking zijnde hennepkwekerij van circa 400 hennepplanten aangetroffen in een bedrijfspand aan de Nijverheidstraat. Vanwege de ernst van de situatie is het bedrijfspand direct door de burgemeester gesloten op grond van de Opiumwet.

Gevaarlijke situatie
In het bedrijfspand waren meerdere ruimtes aanwezig die voor de hennepteelt gebruikt zijn en er was een slaapplaats. Daarnaast werd er diefstal van stroom vastgesteld, waardoor een gevaarlijke situatie was ontstaan. Er zijn door de politie ook drie gegevensdragers in beslag genomen.

Bestuurlijke aanpak hennepteelt
De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Maassluis werkt samen met de politie, Stedin, Belastingdienst en woningbouwcorporaties in het bestrijden van hennepkwekerijen.

Meld misdaad anoniem
Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wilt blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-