7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Fikse boete voor twee krabbenvissers Koning Willem Alexander Boulevard in Maassluis

- Advertentie-

De politie kreeg maandagavond 10 mei omstreeks 23.05 uur een melding van krabbenvissers aan de Koning Willem Alexander Boulevard in Maassluis. Ter hoogte van Avonturis waren twee mannen Wolhandkrabben aan het vangen.

Het vangen van wolhandkrabben is in dit gebied verboden. De grond van de Nieuwe Waterweg is vervuild met dioxine door lozingen uit de industrie. Het gif hoopt zich op in de krab en wanneer het dier wordt geconsumeerd, kan dit kankerverwekkend zijn.

De politie kwam vanuit Hoek van Holland ter plaatse en heeft beide mannen staande gehouden. Het gaat om een 38-jarige man uit Rotterdam en een 40-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, dat laat de politie weten aan 112Maasmedia.

De mannen hebben beide een proces verbaal gekregen voor het illegaal vissen op de Wolhandkrab. Hiervoor staat bij veroordeling een minimale geldboete van 1000 euro. Ook kregen de mannen een boete voor het hebben van de krabben. Hoeveel euro de boete in totaal bedraagt, is onbekend. Dit hangt namelijk af van meerdere dingen, zoals hoeveel kilo krabben de mannen in bezit hadden.

Op zondagavond 9 mei werd er ook gevist op de Wolhandkrab in Maassluis. Vanwege drukte kon de politie toen niet ter plaatse komen, de mannen konden toen wegkomen met een aantal bakken vol Wolhandkrabben.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-