7.8 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Fietspad langs Het Scheur in Maassluis afgesloten vanwege corona

- Advertentie-

Burgemeester Haan heeft besloten de Koning Willem-Alexander boulevard, de atletiekbaan en de voetbalkooi toe te voegen aan de locaties in Maassluis die op grond van de noodverordening zijn gesloten vanwege de coronacrisis.

De Koning Willem-Alexander boulevard in Maassluis is afgesloten voor fietsers omdat het fietspad te intensief werd gebruikt. Hierdoor was er te weinig ruimte om voldoende afstand te houden van elkaar.  

Atletiekbaan

Volgens de burgemeester gaat het op heel veel locaties in de stad goed met het naleven van de maatregelen. De atletiekbaan vormde daarop in het weekeinde van 4 en 5 april 2020 een uitzondering. Veel inwoners hadden daar grote moeite om afstand te houden en niet in groepen samen te komen. Ook was het te druk in de voetbalkooi in het Vrijheidspark. Daarom zijn beide plekken ook aan de lijst van gesloten locaties toegevoegd.

Noodverordening

Het kabinet heeft de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te stoppen, verlengd tot en met 28 april 2020. In het hele land blijft de noodverordening van kracht, ook in Maassluis en Midden-Delfland.
In die verordening staat dat in Maassluis 7 locaties zijn gesloten:

 • Fietspad langs de Waterweg, Koning Willem-Alexander boulevard
 • Natuurspeeltuin Avonturis langs de Waterweg;
 • Skatebaan aan de Maasdijk;
 • Cruyff Court aan de Mozartlaan;
 • Vrijheidspark (in de avond en nacht);
 • Atletiekbaan aan de Dr. Albert Schweitzerdreef;
 • Voetbalkooi in Vrijheidspark aan de Dr. Jan Schoutenlaan

Het is dus niet toegestaan met de fiets over de Koning Willem-Alexander boulevard in Maassluis te rijden en te verblijven op de atletiekbaan, de voetbalkooi, in Avonturis, op de skatebaan en op het Cruyff Court. Tussen zonsondergang en zonsopgang is het ook niet toegestaan om in het Vrijheidspark tussen de Dr. Jan Schoutenlaan en de Burgemeester Schwartzlaan aanwezig te zijn.

Geen groepsvorming

Daarnaast geldt in heel Maassluis een verbod op groepsvorming. Het is verboden om met drie of meer personen in de openbare ruimte te zijn, zonder dat er anderhalve meter afstand wordt gehouden tussen de personen. Het verbod geldt niet voor mensen die in hetzelfde huis wonen of voor samenspelende kinderen onder de 12 jaar.

Boete

De gezondheid van alle inwoners staat voorop. Om besmetting te voorkomen en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het van groot belang dat de iedereen zich houdt aan de maatregelen van het kabinet. Handhavers van de gemeente zien, samen met politieagenten, toe op de naleving. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete van 390 euro.

Blijf thuis

Alle bestaande maatregelen blijven tot en met 28 april van kracht. Dus ook in het paasweekeinde. Houd je aan de regels. Alleen samen kunnen wij de verspreiding van het coronavirus stoppen.

 • Blijf zoveel mogelijk thuis
 • Vermijd contact

Toch even naar buiten?

 • Houd 1,5 meter afstand
 • Vermijd drukke plekken
 • Was vaker je handen
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-