7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Explosiereeks gaat door: Vlaardingse loodgieter weer doelwit van aanslag

- Advertentie-

De explosiegolf bij de loodgieter in Vlaardingen houdt aan. Vrijdagochtend rond 06.00 uur ging er een explosief af voor het bedrijfspand van de loodgieter aan de Koninginnestraat in Vlaardingen. Het is de vijfde explosie in een ruime week tijd. “Het houdt niet op”, schrijft de politie op X, voorheen Twitter.

Na de vorige explosie besloot de gemeente een beveiligingsbedrijf in te schakelen, die tussen de getroffen panden surveilleert. Naar verluidt reed de beveiliger net de straat uit toen de explosie plaatsvond. Op 8 december vond er ook al een explosie plaats bij dit pand.

Politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. De politie heeft een plaats delict gemaakt en doet groot onderzoek. Daarvoor is onder meer de forensische opsporing ter plaatse gekomen.

Sinds 6 december vonden op de Koninginnestraat, Wilhelminastraat en Greta Hofstralaan explosies plaats bij panden van het loodgietersbedrijf en bij de woning van de loodgieter. Na die explosies hebben de gemeente en de politie mobiele camera’s neergezet en de panden bestuurlijk gesloten.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-