7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Explosiegolf in Vlaardingen zorgt voor extra veiligheidsmaatregelen, burgemeester is er klaar mee

- Advertentie-

De gemeente, politie en Openbaar Ministerie (OM) zetten extra veiligheidsmaatregelen in vanwege de explosiegolf in Vlaardingen. Dit nadat er vrijdagochtend opnieuw een explosie plaatsvond bij een loodgieter.

Lees ook: Tientallen rechercheurs doen volop onderzoek naar explosiegolf Vlaardingen: ‘Het houdt niet op’

Harde woorden

“Met de aanslag van vrijdagochtend hebben de explosievencriminelen een dikke middelvinger opgestoken naar de hele buurt. Ze kunnen stevige reactie verwachten. Deze middelvinger gaat eraf gehakt worden”, zegt burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen. “Het is afschuwelijk, vooral voor alle omwonenden, dat we deze explosies niet onder controle krijgen. Naast alle maatregelen die we al eerder hebben genomen hebben we sinds afgelopen nacht een particulier beveiligingsbedrijf ingehuurd, maar zelfs daar laten ze zich niet door afschrikken.”

“Mijn medeleven gaat uit naar alle omwonenden, want buiten de materiele schade heeft vooral de emotionele schade veel impact. Mensen zijn verdrietig, bang en boos, en dat is natuurlijk totaal begrijpelijk. Ik ben ook boos. Samen met de politie en het OM blijven we alles op alles zetten om deze ellende zo snel mogelijk te beëindigen.”

Controleposten

Vrijdag werd besloten om de huidige inzet van veiligheidsmaatregelen per direct uit te breiden in de Oostwijk. De politie gaat in Vlaardingen permanente controleposten neerzetten in de Koninginnestraat en de Wilhelminastraat.

Er blijft extra surveillance, zowel in uniform als in burger. De particuliere beveiliging in de wijk wordt uitgebreid. Er komt een extra beveiliger zodat elk pand in de donkere uren in de gaten wordt gehouden. Daarnaast zet ook de politie extra mankracht in.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-