21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Erespeld voor Maassluise brandweermannen

- Advertentie-

De heren Martijn van den Bos en Chris Dijkshoorn hebben beiden zaterdag 14 mei tijdens de Korpsavond 2022 een Erespeld der Gemeente Maassluis ontvangen van burgemeester Edo Haan. De heren Van den Bos en Dijkshoorn hebben zich in de afgelopen jaren bijzonder ingezet voor de Brandweer van Maassluis. Ook de heer Robin Veninga werd in het zonnetje gezet voor zijn inzet en bijdrage voor de Brandweer Maassluis en Brandweer ‘s-Gravenzande.

Martijn van den Bos
Op 15 juli 1995 is Martijn van den Bos begonnen als vrijwilliger bij de toen nog gemeentelijke Brandweer Maassluis. Op 1 mei 2000 ging de Brandweer Maassluis over in Brandweer Waterweg en startte de heer Van den Bos als beroepsbrandweerman bij brandweer Waterweg, post Schiedam. Ook bleef hij als vrijwilliger actief in Maassluis.

Martijn van den Bos heeft zich binnen de brandweer verder ontwikkeld en heeft diverse opleidingen gevolgd. Per 1 januari 2012 is hij aangesteld als bevelvoerder bij de post Maassluis. Daarnaast is de heer Van den Bos ook leider van de jeugdbrandweer Maassluis en regionaal als instructeur betrokken bij het opleiden van nieuwe brandweermensen. Dit alles al meer dan 25 jaar! Als blijk van waardering van het gemeentebestuur heeft de heer Van den Bos daarom de Erespeld der gemeente Maassluis ontvangen.

Chris Dijkshoorn
Chris Dijkshoorn is op 1 november 1996 aangesteld bij de gemeentelijke Brandweer Maassluis. De heer Dijkshoorn heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een allround brandweerman. En daarnaast is de Chris Dijkshoorn ook nog chauffeur en oefenleider. Iedere maandag zet Chris zich actief in om de aanstormende generatie, de jeugdbrandweer, de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Als blijk van waardering van het gemeentebestuur heeft daarom ook de heer Dijkshoorn daarom de Erespeld der gemeente Maassluis ontvangen.

Robin Veninga
Vanaf 1 september 2009 is Robin Veninga aangesteld bij de brandweer en de tijd schrijdt voort. Op 1 maart 2022 was de heer Veninga alweer 12,5 jaar vrijwilliger. Naast dat de heer Veninga in Maassluis bevelvoerder is, is hij ook ploegchef bij de brandweer van ’s-Gravenzande. Een mooie prestatie en dat is ook de reden waarom Robin Veninga afgelopen week van Brandweer Nederland de oorkonde en een onderscheiding in ’s-Gravenzande heeft ontvangen. Burgemeester Edo Haan overhandigde de heer Veninga een bos bloemen ter felicitatie.

Erespeld der Gemeente Maassluis
De Erespeld der Gemeente Maassluis wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente Maassluis.

Vanaf links: Robin Veninga, burgemeester Edo Haan, Chris Dijkshoorn, Martijn van den Bos. (Fotograaf: Peter Farla)
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-