16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Enorme ravage nadat auto wordt opgeblazen midden in woonwijk in Vlaardingen

- Advertentie-

Op de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen is dinsdag om 02.12 uur een auto compleet verwoest na een ontploffing. De politie gaat er vanuit dat het met opzet is gedaan en doet onderzoek.

Buurtbewoners belden dinsdag 4 april rond 02.12 uur het alarmnummer omdat zij een harde knal in de straat hoorden. Er bleek een auto te zijn ontploft. Brokstukken lagen verspreid door de straat. Politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse.

De politie is een onderzoek gestart. Er wordt gekeken naar beschikbare camerabeelden en de Forensische Opsporing en het Team Explosieven Verkenning hebben sporenonderzoek gedaan. Op camerabeelden zou onder andere te zien zijn hoe een man een ruit inslaat, een explosief afsteekt en vervolgens hard wegrent. Kort daarna volgt de enorme explosie, die in de omgeving goed te horen was. De ramen van een naastgelegen woning lagen door de ontploffing er uit, ook andere voertuigen liepen schade op door rondvliegende brokstukken.

Heeft u informatie of beelden die voor het onderzoek van belang kunnen zijn, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via M. op 0800-7000.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-