21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Elektrische kachel veroorzaakt uitslaande brand in flatwoning Koninginnelaan in Vlaardingen

- Advertentie-

In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 februari omstreeks 03:26 uur zijn 5 woningen ontruimd bij een uitslaande brand in een flatwoning aan de Koninginnelaan in Vlaardingen, de brand is vermoedelijk veroorzaakt door een elektrische kachel.

Om 03:26 uur werden de hulpdiensten met spoed opgeroepen voor een uitslaande brand in een woning op de 5e etage. In deze woning waren op het moment dat de brand uitbrak 5 bewoners aanwezig, die konden zichzelf in veiligheid brengen. Een ambulance is ter plaatse gekomen om meerdere mensen te controleren op rookintoxicatie, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft de brand geblust. Door de hulpdiensten zijn in totaal 5 omliggende woningen van het brandadres ontruimd geweest, nadat de brand geblust was en de woningen gecontroleerd waren konden de bewoners van deze woningen weer terug naar huis. Bij de brand is tevens een waterlekkage ontstaan aan de blokverwarming waardoor meerdere woningen waterschade hebben opgelopen. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor de verdere schadeafhandeling.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-