5.2 C
Maassluis
dinsdag, april 23, 2024

Eén week cel voor man die vrouw en 13-jarige meisje betastte op straat in Vlaardingen

- Advertentie-

Een man is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee weken voor het betasten van een volwassen vrouw en een 13-jarig meisje op straat in Vlaardingen. De dader is een buitenlandse man die geen vast woonadres in Nederland heeft.

Het incident gebeurde al op 27 december 2021, maar kwam pas onlangs voor de rechter. ”De verdachte heeft in aangeschoten toestand twee voor hem willekeurige vrouwen aangerand door aan hun billen te zitten. Dit grensoverschrijdende gedrag van de verdachte vond plaats op de openbare weg op klaarlichte dag. Door zijn handelen heeft de verdachte inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de twee slachtoffers, waaronder een minderjarig slachtoffer van 13 jaar”, zo is te lezen in de uitspraak van de rechtbank.

Volgens de rechtbank worden normaliter in soortgelijke zaken taakstraffen opgelegd. Echter is het opleggen van een taakstraf in deze zaak niet handig, aangezien de verdachte niet in Nederland woont. De Officier van Justitie eiste een gevangenisstraf van 6 weken, waarvan 3 weken voorwaardelijk. Echter ging de rechtbank daar niet in mee.

De rechtbank legde de verdachte een gevangenisstraf van 2 weken op, waarvan 1 week voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Dat betekent dat de verdachte 1 week celstraf moet uitzitten voor het aanranden van een vrouw en een 13-jarig meisje.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-