21.1 C
Maassluis
zondag, juni 23, 2024

Edo Haan: ‘Voldoende politie tijdens incidenten in Maassluis’

- Advertentie-

Op dinsdag 2 maart werden de hulpdiensten opgeroepen voor een reanimatie op de Scheerderij in Maassluis. Vanwege drukte bij de politie, was er geen eenheid beschikbaar in Maassluis. Hierdoor moesten de politie-eenheden van Haaglanden en Vlaardingen bijspringen.

In een vergadering van de gemeenteraad stelde een politieke partij vragen aan onder andere de burgemeester over het incident en hoe het kan dat er geen politie beschikbaar was in Maassluis.

Reactie
Burgemeester Edo Haan verklaard het volgende: ”Op 2 maart had de politie om enig moment drie medische noodsituaties in Maassluis. Deze meldingen overlapten elkaar in de afhandeling. De noodhulpwagen van de politie in Maassluis was gekoppeld aan een lijkvinding. Zoiets vergt natuurlijk altijd tijd en inzet van de politie, om het goed af te handelen. Dit in verband met de mogelijkheid van een misdrijf. Het bleek hier een natuurlijke dood. Hiernaast waren er nog twee medische noodsituaties, waarvan er één in de Vertowijk, op de Scheerderij en één op de Jacob Catsstraat. Bij beide incidenten is de politie met afzonderlijke wagens aanwezig geweest. Ook is een wagen uit Vlaardingen in Maassluis komen assisteren.

Uiteraard is de ambulancedienst in lead als het gaat om medische incidenten. Bij het incident in de Vertowijk is een eenheid uit Haaglanden onze politie komen ondersteunen. Zij bleken al in Maasland te rijden en hebben de opvang van de traumahelikopter op zich genomen, waardoor de politie Maassluis zich volledig kon richten op de noodsituatie.”

Onjuist
De reactie van Edo Haan blijkt niet te kloppen. De burgmeester zegt in de reactie dat politie Maassluis wel ter plaatse is geweest bij de medische noodsituatie in de Vertowijk, wat niet juist is. De politie laat weten aan 112Maasmedia dat er op dat moment geen politie beschikbaar was in Maassluis. De politiewagen van Politie Westland was als eerste ter plaatse, daarna volgden de eenheden uit Vlaardingen. De conclusie is dus, dat er geen politie beschikbaar was voor de reanimatie in Maassluis. Bovendien zaten tussen de twee medische noodsituaties een tijdbestek van 4 uur.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-