7.8 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Groot drugsonderzoek leidt tot inval van politie en douane aan Zwarte Zee in Maassluis

- Advertentie-

De politie en douane hebben 20 augustus een inval gedaan in een pand aan de Zwarte Zee in Maassluis. Het Team Bijzondere Bijstand van de douane ging met gespecialiseerde mensen naar binnen om het pand veilig te stellen.

Het pand werd vermoedelijk gebruikt door criminele in het drugscircuit. Er zou onder andere drugs naar toe worden gebracht en worden overgeladen.

Tot enkele maanden terug zat er een autobedrijf in het pand gevestigd. Per 1 juli zit er een nieuwe huurder in het pand.  “Het waren nette mensen”, herinnert de eigenaar zich van de gesprekken. “Maar ik heb daarna nooit meer iemand in het pand gezien.” Aldus de eigenaar tegen de WOS. De loods is verhuurd aan 2 blanke Nederlanders die hier een boot zouden stallen. Boot is niet aangetroffen.

De douane, politie en forensische opsporing doen onderzoek in het pand. Ook een drugshond heeft gezocht in het gebouw. Er zijn geen personen aangetroffen.

De inval is in het kader van een groot (drug) onderzoek. Het Openbaar Ministerie (OM) wil niets over de zaak kwijt, het gaat om een lopend onderzoek. Forensische opsporing heeft onderzoek gedaan in de loods en diverse spullen veilig gesteld.

Foto’s: JBmedia en 112Midden-Delfland

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-