13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Drugsdeals, vechtpartij en intimidaties in Maassluise Vogelbuurt

- Advertentie-

In de Vogelbuurt in Maassluis hebben bewoners al een langere tijd last van drugsoverlast en intimidaties. Mensen worden op straat geïntimideerd meldt een inwoner van de Vogelbuurt.

In juni vond er een vechtpartij plaats, na aanleiding van een intimidatie, tussen twee families waarbij gewonden vielen.  De overlast zou met name in en rondom de Patrijsstraat zijn en worden veroorzaakt door twee broers. De politie heeft in begin 2020 een doorzoeking gedaan in een woning van de twee broers waarbij drugs en een wapen zijn aangetroffen.

Woning niet gesloten
In veel gevallen worden woningen na het aantreffen van drugs afgesloten op last van de burgemeester. Dit is tot verbazing van omwonenden niet gebeurd. Volgens een woordvoerder van de burgemeester is het niet zo dat de gemeente Maassluis geen woningen sluit als er drugs wordt gevonden. De woordvoerder laat weten dat de burgemeester dit wel doet alleen kijkt hij wel steeds naar elk geval afzonderlijk.

De burgemeester heeft deze woning niet afgesloten omdat de drugs en wapen werd aangetroffen bij een gezin met kinderen. ,,De burgemeester heeft gemeend dat daarom sluiting van de woning niet aan de orde kan zijn. Wel is er door de burgemeester voor deze woning een last onder dwangsom opgelegd.” Aldus de woordvoerder van de Gemeente Maassluis.

Dodelijk ongeval
Eén van de twee broers moet zich binnenkort in de rechtbank laten verantwoorden voor drugsbezit en het dealen van cocaïne. Ook staat de man dan terecht voor het dodelijke ongeval in 2018 op de Industrieweg in Maassluis. De man wordt verdacht van het te hard te hebben gereden toen hij een 68-jarige fietser schepte.

De Maassluizer wordt in de Vogelbuurt als kwelgeest gezien, dit door zijn intimiderende en uitdagende gedrag. Omwonenden durven de Maassluizer hierop niet aan te spreken uit angst. De politie heeft soms de handen vol om een escalatie met de buurtbewoners te voorkomen. De gemeente laat weten dat zij nog niet gaan ingrijpen omdat bij de gemeente geen signalen bekend zijn van ernstige verstoring van de openbare orde.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-