18.4 C
Maassluis
woensdag, juli 24, 2024

Dronken vrouw raakt van de weg en ramt lichtmast op de A4 bij Schipluiden

- Advertentie-

Het rijbewijs van een vrouwelijke automobiliste in Schipluiden is ingevorderd door de politie nadat zij op zondagavond werd aangehouden. Het alcoholgehalte in het bloed van de vrouw bleek meer dan vier keer de wettelijke limiet te overschrijden.

De politie kreeg een melding van een bestuurder die achter een auto reed op de oprit naar de A4. Plotseling reed de auto de berm in en raakte een lichtmast. Even verderop stopte de auto op de vluchtstrook. De bestuurster stapte uit, enigszins wankelend, maar raakte niet ernstig gewond. De auto vertoonde echter duidelijke schade, met uitgeklapte airbags en een beschadigde rechtervoorkant. Bovendien kwam er rook uit de auto, wat later bleek te komen van een brandende sigaret.

Toen de politie ter plaatse arriveerde, onderging de bestuurster een ademtest met een ‘F’-indicatie, wat resulteerde in haar aanhouding. Op het politiebureau werd vastgesteld dat haar bloedalcoholgehalte 930 ug/l bedroeg, ruim vier keer de toegestane limiet. Als gevolg daarvan werd haar rijbewijs in beslag genomen en zal zij op een later tijdstip voor de rechtbank moeten verschijnen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-