9.7 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Drie personen aangehouden en 27 bekeuringen uitgeschreven bij grote verkeerscontrole in Midden-Delfland

- Advertentie-

De politie hield, samen met Koninklijke Marechaussee (KMAR), donderdag 8 april een grote verkeerscontrole op de A4 bij afslag Peulwijk in Midden-Delfland. Agenten controleerden hierbij ongeveer 90 voertuigen. Medewerkers van de KMAR controleerden op vervalsing van documenten.

Agenten schreven 27 bekeuringen uit voor diverse overtredingen en hielden 3 personen aan. Zij reden alle drie onder invloed van alcohol danwel drugs. De controle stond in het teken van verkeersveiligheid en ondermijnende criminaliteit.

Vanaf 15.30 uur werd het verkeer in beide richtingen op de A4 bij Peulwijk gecontroleerd. Tijdens de verkeerscontrole gebruikten politie en belastingdienst speciale camera’s met ANPR-techniek. Deze ANPR leest kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst gezochte kentekens: onder andere kentekenplaten van bestuurders die boetes hebben openstaan, die gezocht worden door justitie en de belastingdienst controleert op openstaande vorderingen die geregistreerd staan op het betrokken voertuig. Motorrijders brachten de voertuigen vanaf de A4 naar de controle straat op parkeerterrein Peulwijk. Rond 21.00 uur werd de controle beëindigd.

Wat doet de politie tegen ondermijning?
Ondermijning is een ingewikkeld probleem dat diep in de samenleving geworteld is. Voor de aanpak ervan is een lange adem nodig. En dat is niet alleen een zaak van politie en justitie. Nodig is een brede (integrale) aanpak waarbij de overheid samenwerkt met bedrijven en burgers. De politie levert een belangrijke bijdrage aan die integrale aanpak, samen met vaste partners. Denk aan gemeenten, de Belastingdienst/Douane, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en het Openbaar Ministerie. Afhankelijk van de problemen sluiten steeds meer andere publieke en private partners aan, zoals Royal Flora Holland om samen te komen tot een blijvend weerbare en integere sierteeltsector.

Heeft u vermoedens dat iets niet klopt in uw buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze dan bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem melden? Bel dan met M. 0800-7000.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-