8.7 C
Maassluis
dinsdag, april 16, 2024

Drie messen aangetroffen bij preventief fouilleren bij metrostation Maassluis-West

- Advertentie-

De politie heeft vrijdagmiddag 16 juli drie aangetroffen bij preventief fouilleren bij de drie metrostations in Maassluis.

Bij alle drie de metrostations werden mensen staande gehouden en gefouilleerd. Omdat de omgeving rondom de metrostations in Maassluis zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebieden mag de politie iedereen zonder reden fouilleren.

Bij metrostation Maassluis-West (Koningshoek) werden in totaal drie messen aangetroffen verdeeld over verschillende personen. Alle drie de messen zijn in beslag genomen door de politie.

Veiligheidsrisicogebieden
De drie metrostations in Maassluis en de directie omgeving rond die stations zijn door de burgemeester aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat de politie de mogelijkheid heeft om mensen in dit gebied preventief te fouilleren.

Met de maatregel sloot de burgemeester aan bij het beleid van zijn collega’s in andere gemeenten langs de metrolijn. Ook daar wordt preventief gefouilleerd. De burgemeesters willen zo wapenbezit terugdringen en voorkomen dat de openbare orde wordt verstoord en dat de veiligheid in gevaar komt. Een veiligheidsrisicogebied is een gebied dat voor iedereen toegankelijk is en waar een hoog risico op overtredingen is.

De officier van justitie geeft de politie toestemming om preventief te fouilleren tussen bepaalde tijdstippen. De politie kan dan personen fouilleren en vervoermiddelen en bagage doorzoeken op vooral wapens en messen zonder dat er een concrete verdenking bestaat.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-