5.2 C
Maassluis
dinsdag, april 23, 2024

Drie Iraakse vrouwen onder stapel dekens in bestelbus aangetroffen in Hoek van Holland: man (27) aangehouden

- Advertentie-

De Koninklijke Marechaussee heeft op vrijdag 24 februari in Hoek van Holland een 27-jarige Roemeense man aangehouden voor mensensmokkel. Hij probeerde drie Iraakse vrouwen te smokkelen naar Engeland. De vrouwen lagen verstopt onder een stapel dekens, achterin zijn bestelbus.

Marechaussees controleerden de bestelbus tijdens de inreiscontrole van de ferry naar Engeland. Tijdens die controle bleek dat de achterdeur van de bestelbus niet open kon en de zijdeur slechts gedeeltelijk.

De Marechaussees zagen achterin de bus een stapel dekens, daaronder troffen ze drie vrouwen aan van Iraakse afkomst. De chauffeur is aangehouden voor mensensmokkel, de vrouwen zijn opgevangen en zullen het vreemdelingentraject in gaan. De Koninklijke Marechaussee Zuid-Holland doet verder onderzoek naar de mensensmokkel.

Eerder die avond werden twee minderjarige Marokkaanse jongens aangetroffen. Ze probeerde hangend onder een vrachtwagen illegaal aan boord van de ferry te gaan. Later werd nog een derde Marokkaanse man aangetroffen die over het terrein van de ferrydienst liep op zoek naar een mogelijkheid om aan boord van de ferry te komen. Hij viel op omdat hij geen veiligheidsvest droeg. Toen hij werd aangesproken gaf hij aan naar Engeland te willen omdat zijn gezin daar zat.

Het drietal is meegenomen naar de brigade van de Marechaussee in Rotterdam voor verder onderzoek.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-