17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Drie bomen vernield op de Röntgen- en Dunantdreef in Maassluis, gemeente doet aangifte

- Advertentie-

Een ecologisch expert constateerde zaterdag 18 juni dat er in totaal drie bomen in Maassluis zijn afgestorven en vernield door toedoen van nog onbekende daders: één boom in de Röntgendreef en twee bomen in de Dunantdreef in Maassluis.

Als gevolg waarvan de bomen precies zijn doodgegaan moet nog verder worden onderzocht door een ecologisch expert, maar zeker is dat de bomen niet uit zichzelf zijn afgestorven. Vermoedelijk zijn er gaten in de bomen geboord en is er vervolgens een schadelijke vloeistof in de boom gedaan. De schade van de vernielde bomen wordt geschat op zo’n 10.000 euro.

Gemeente Maassluis heeft vandaag aangifte gedaan van de vernieling en roept bewoners in Maassluis op, vooral bewoners uit de Röntgen- en Dunantdreef, om de politie te laten weten wanneer zij meer over het incident weten.

Belangrijke functie
Bomen en groen hebben een belangrijke functie in ons ecologisch systeem: zij geven schaduw en verkoeling bij hitte, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor een gezond klimaat. Het vernielen van bomen en/of groen is zonde en kost de gemeente veel geld, omdat ervoor in de plaats nieuwe bomen geplant moeten worden. Bovendien is het vernielen ervan een misdrijf.

Heeft u meer informatie of tips over de vernielde bomen in de Röntgen- en Dunantdreef of elders in Maassluis? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wilt blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-