16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Drie auto’s in beslag genomen en 16 bekeuringen uitgeschreven bij controle door politie en Belastingdienst in Maassluis

- Advertentie-

Bij een controle door de politie en Belastingdienst in Maassluis zijn woensdag 31 mei belastingschulden geïnd, drie voertuigen in beslag genomen en 16 bekeuringen uitgeschreven.

De controle werd gehouden op twee locaties in Maassluis. In de middag werd de controle gehouden nabij de Westlandseweg en in de avond werd de controle gehouden langs de Industrieweg.

In de buurt van de controle stond een ANPR-camera, die kentekens razendsnel controleert in het systeem en kijkt of er een schuld openstaat op het desbetreffende voertuig. Als de ANPR-camera een voertuig heeft gezien waarvan de bestuurder (mogelijk) schulden heeft openstaan bij de belastingdienst, ging de motorrijder van de politie er achteraan. Op de controleplek werd gekeken of het klopt dat er schulden openstaan en hoeveel de schuld is.

In sommige gevallen werden voertuigen ook meegenomen naar de controleplek voor andere misstanden. Er zijn naast het innen van schulden ook 16 bekeuringen uitgeschreven, die verschillen van rijden zonder rijbewijs tot geen verlichting.

Diverse personen konden hun schulden ter plekke afbetalen aan de Belastingdienst. Drie mensen konden dat niet, waarna hun voertuig in beslag werd genomen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-