18 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Drie aanhoudingen voor schietpartij in Vlaardingen-Westwijk, neergeschoten man (29) gereanimeerd

- Advertentie-

De politie heeft in totaal drie mannen aangehouden voor de schietpartij van zaterdag- op zondagnacht aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen. Bij de schietpartij raakte een 29-jarige man ernstig gewond, hij is gereanimeerd en daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees ook: Man ernstig gewond bij schietpartij in Vlaardingen-Westwijk, politie schiet gericht op verdachte

Even voor 02.00 uur vannacht kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn in een woning aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen. Toen agenten daar aankwamen, rende een man de portiek uit. De agenten riepen dat hij moest blijven staan, maar hij rende door.

Agenten besloten hierop om hun vuurwapen te trekken en voelden zich genoodzaakt om waarschuwingsschoten te lossen en uiteindelijk ook gericht te schieten. De man werd niet geraakt en kon aangehouden worden. De 24-jarige man uit Den Haag is overgebracht naar het politiebureau en wordt daar verhoord door de recherche.

Het 29-jarige slachtoffer werd zwaargewond in de woning aangetroffen en is gereanimeerd door de hulpdiensten. Daarna is hij met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn huidige toestand is nog onbekend. Een 23-jarige man uit Vlaardingen die in de woning aanwezig was tijdens het schietincident is later in de nacht ook aangehouden.

Ook een derde verdachte werd na onderzoek op zondag aangehouden. “Wat hun rol bij het schietincident is geweest, wordt onderzocht. Het onderzoek gaat door en meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten”, aldus de politie.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-