21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Door brandweer geredde kat bij fatale brand in Maassluis heeft het overleefd

- Advertentie-

De kat, genaamd Kai, die door de brandweer werd gered bij de dodelijke brand op de Jongkindstraat in Maassluis heeft het overleefd. De kat is inmiddels weer terug bij het baasje.

De kat heeft derdegraads brandwonden opgelopen. Brandweermannen van kazerne Maassluis wisten de kat uit de brandende woning te redden. Het baasje heeft een video van de kat op TikTok geplaatst. De beelden zijn inmiddels al meer dan 668 duizend keer bekeken, met onwijs veel reacties over het heldhaftige optreden van de brandweer.

‘Wat een baas is die brandweerman’, reageert iemand. ‘Ik krijg er tranen van in mijn ogen, wat een toppers die brandweermannen’, reageert iemand anders. ‘Ik zou die brandweerman trouwen, wat een held’, reageert nog iemand anders.

Brand
Dinsdagochtend 21 juni even voor 08.00 uur brak de brand uit in een woning. De aanwezige bewoonster kon door de vele vlammen niet via de voordeur naar buiten. De vrouw wist haar balkon nog te bereiken. ‘We schreeuwden nog dat ze moest springen’, vertelde een buurman na de brand met tranen in zijn ogen. De vrouw kwam om het leven op haar balkon. De brand sloeg al snel over naar de woning van de bovenburen, waar de kat aanwezig was. 

Brandweermannen wisten de kat uit de woning te redden. Buiten heeft de kat direct zuurstof toegediend gekregen. Later is de kat meegenomen door de dierenambulance. Onlangs is de kat weer teruggekeerd bij het baasje. De kat heeft zijn leven te danken aan het heldhaftige optreden van brandweermannen.

Lees ook: Inzamelingsactie gestart na fatale brand in Maassluis: ‘Onze vriend is zijn moeder, huis en alles kwijt’

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-