16.6 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

Deel Industrieweg in Maassluis dit weekeinde afgesloten vanwege werkzaamheden

- Advertentie-

De gemeente werkt aan het verbeteren en veiliger maken oversteekplaatsen in Maassluis. Er komen veilige verhoogde oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers aan Dr. Albert Schweitzerdreef bij appartementencomplex De Driemeet, bij station Steendijkpolder, aan de Lichtboei in Het Balkon (een verkeersdrempel), aan de Industrieweg bij de Mozartlaan, aan de Industrieweg bij de Maasweg, aan de Mozartlaan bij de Haydnlaan en op het Havenplein.

Fietsers en voetgangers kunnen bij deze verhoogde oversteekplaatsen veiliger oversteken omdat auto’s daar langzamer rijden. Om de overlast te beperken vinden, waar nodig, de werkzaamheden in het weekeinde plaats. Het werk gaat dan dag en nacht door.

1. Dr. Albert Schweitzerdreef
Aan de Dr. Albert Schweitzerdreef zijn van 2 tot en met 7 juli 2021 verhoogde oversteekplaatsen aangelegd:

 • Ter hoogte van het metrostation Steendijkpolder. Het gaat om twee verhoogde oversteekplaatsen met verlichting.
 • Ter hoogte van de uitrit van appartementencomplex De Driemeet.

Tegelijkertijd waren er onderhoudswerkzaamheden aan een deel van de rijbaan van de Dr. Albert Schweitzerdreef.

De asfaltwerkzaamheden zijn afgerond. De belijning op het nieuwe wegdek tussen metrostation Steendijkpolder en de kruising bij appartementencomplex De Driemeet ontbreekt nog. Daarom geldt ter plaatse een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Tot en met 9 juli 2021 worden de lijnen op de weg aangebracht. Hiervoor wordt de weg niet opnieuw afgesloten.

2. Industrieweg en Havenplein
Aan de Industrieweg ter hoogte van de Maasweg en op het Havenplein worden van vrijdag 9 juli vanaf 19.00 uur tot en met maandag 12 juli om 5.00 uur verhoogde oversteekplaatsen aangelegd.

De kruising Industrieweg-Maasweg krijgt ook een nieuwe asfaltlaag. Het werk start vrijdagavond 9 juli 2021 met het frezen (wegschrapen) van het asfalt. Dit zorgt mogelijk voor geluidsoverlast.

Afsluitingen en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden probeert de gemeente de omgeving van de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar te houden. 

 • De rijbaan van de Industrieweg tussen het Havenplein en het Mackayplein is volledig afgesloten voor verkeer. De huizen en bedrijven aan de Industrieweg zijn niet met de auto te bereiken. Wel lopend of op de fiets via het voet- en fietspad.
 • Cafetaria Van Ruyven blijft tijdens openingstijden bereikbaar via de Govert van Wijnkade en het kleine parkeerterrein aan de Haven.
 • Het kruispunt Havenplein  is vanaf de straat Haven niet te bereiken.
 • De straat Haven is bereikbaar via de Havenstraat. In de straat Haven is tussen het Havenplein en de Havenstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk.
 • De oostzijde van het Mackayplein is afgesloten.
 • De wijk Kapelpolder is via de P.J. Troelstraweg en de westzijde van het Mackayplein te bereiken. Aan de westzijde van het Mackayplein is tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk.
 • De kruising Industrieweg-Maasweg is afgesloten. De wijk het Balkon en bedrijventerrein Nieuwe Waterweg zijn bereikbaar via de tunnel Maaslandse Poort. Let op! Door de tunnel kunnen voertuigen die maximaal 3,40 meter hoog zijn.

3. Lichtboei
Aan de Lichtboei wordt medio juli 2021 halverwege de straat een verkeersdrempel aangelegd.

Afsluitingen en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden probeert de gemeente de omgeving van de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar te houden.

 • Het blijft mogelijk de straat Lichtboei in- en uit te rijden. De straat is halverwege afgesloten voor het verkeer.
 • Ook enkele parkeerplaatsen kunnen niet worden gebruikt. Welke dat zijn, wordt voorafgaand aan de werkzaamheden met borden aangegeven.

Vragen?
Heeft u vragen? Neem contact op met Peter van der Burg van de gemeente Maassluis, 010-5931770 of p.van.der.burg@maassluis.nl.

Als u vragen heeft tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met aannemer Vermeulen, 079-3410539.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-