9.7 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Daders gezocht na aanval hond langs het Scheur in Maassluis

- Advertentie-

Op vrijdag 3 juli rond 19.00h ’s avonds is er langs het Scheur (Nieuwe Waterweg) een poot van een hond bijna afgebeten door een herdershond die daar aangelijnd liep.

De eigenaar van het slachtoffertje (een borderterriër) liep nietsvermoedend met zijn hond in het losloopgebied. Plots viel een aangelijnde herdershond hem uit het niets aan. Daarbij beet de hond zo hard, dat het pootje doormidden is gebroken en puur bij elkaar werd gehouden door de huid van het hondje.

Toen de eigenaar van de borderterriër de eigenaren aansprak (een man en een vrouw van middelbare leeftijd) reageerden deze niet meewerkend en zelfs defensief/agressief. Ook wilden zij niet hun naam en adres afgeven.

De kosten van de operatie en de behandeling bij de dierenarts zijn inmiddels opgelopen tot bijna €4.000,- en kunnen nu niet worden verhaald op de verzekering. Omdat de man en de vrouw niet hebben willen meewerken spreken we over een misdrijf dus het zou zeer worden gewaardeerd indien de betreffende zich alsnog melden bij de politie.

Kent u iemand met hond die lijkt op de foto die is ingestuurd? Wellicht iemand die niet in Maassluis woont maar wel die avond hier zijn hond uitliet? Neemt u dan alstublieft contact op met de politie Vlaardingen onder vermelding van dossiernummer PL1700-2020220 393-2.

Klik hier voor een foto van de hond

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-