17.8 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Crowdfundingsactie gestart voor slachtoffer van WhatsApp-fraude die oplichter in de val lokte in Maasland

- Advertentie-

Er is een crowdfundingsactie gestart voor de vrouw die slachtoffer is geworden van WhatsApp-fraude. De vrouw liet het er niet bij zitten en maakte een val, en met succes; een man trapte in de val en werd aangehouden. Ondanks de aanhouding is de hardwerkende vrouw wel haar 1000,- euro kwijt.

Lees ook: Oplichter trapt in de val en wordt aangehouden aan de Ingeland in Maasland

De oplichter deed zich voor als haar zoon. Nadat de vrouw al 1000,- euro had overgemaakt kwam ze erachter dat ze was opgelicht. Ze belde de politie, maar die kon weinig doen en gaven alleen het advies om aangifte te doen. De vrouw zette een val op waarna er een verdachte kon worden aangehouden.

Het gaat om een 25-jarige man uit Amsterdam. ”Door de actie van de vrouw kon er snel iemand worden aangehouden. Wel adviseren wij om terughoudend te zijn met dergelijke acties omdat je van te voren niet weet met wie je te maken hebt”, aldus de woordvoerder van politie eenheid Den Haag aan 112Maasmedia.

De verdachte zit nog vast op in het cellencomplex. De verdachte mag nu maximaal drie dagen worden vastgehouden. ”In die tijd moet bekeken worden of dit verlengd wordt of dat hij wordt voorgeleid bij justitie”, zo vertelt de politie aan 112Maasmedia.

Media aandacht
Het incident kreeg veel media aandacht. Verschillende tv-zenders zoals Hart van Nederland, WNL en de WOS besteden aandacht aan dit onderwerp. Ook andere grote nieuwsbedrijven hebben het incident onder de aandacht gebracht. Ondanks alle aandacht en de aanhouding is de vrouw haar geld kwijt waar zij hard voor werkt.

Je komt via de volgende link bij de crowdfundingsactie terecht: https://www.doneeractie.nl/slachtoffer-van-oplichting-is-veel-geld-kwijt/-54102

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-