7.8 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Corona-priklocatie op parkeerplaats van winkelcentrum Koningshoek in Maassluis

- Advertentie-

De gemeente Maassluis bouwt samen met de GGD een corona-priklocatie in Maassluis. Volgende week start de bouw van de tijdelijke hal op de parkeerplaats van winkelcentrum Koningshoek aan de Uiverlaan. Als alles volgens plan verloopt kunnen de inwoners van Maassluis zich vanaf medio maart laten vaccineren tegen corona. Maassluis is daarmee één van de priklocaties in de regio.

Burgemeester Edo Haan is blij met de locatie in Maassluis. ,,Met de bouw van een eigen locatie zorgen wij ervoor dat onze inwoners zich dichtbij huis kunnen laten prikken tegen het coronavirus. Zo beschermen zij zichzelf en hun omgeving.” De gemeente maakt bij de realisatie van de hal gebruik van lokale ondernemers.

Bestaande locaties niet geschikt
In Maassluis kiest de GGD voor de bouw van een tijdelijke vaccinatiehal omdat de bestaande locaties, zoals bijvoorbeeld sporthallen, niet voldeden aan het uitgebreide programma van eisen die aan een priklocatie worden gesteld. Nu is de locatie erg goed bereikbaar en is er voldoende ruimte om te parkeren en te vaccineren.

Zoveel mogelijk vaccineren
Het gebruik van de hal, die naar verwachting tot het najaar zal blijven staan, is afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins en medisch personeel. ,,Wij willen er als gemeente alles aan doen dat onze inwoners zo snel mogelijk gevaccineerd kunnen worden,”  legt burgemeester Haan uit. De locatie staat klaar en de GGD kan hem gebruiken. Wanneer en hoe dat gebeurt, bepaalt de GGD.

Meer informatie
Informatie over coronavaccinaties is te vinden op de website www.cornonavaccinatie.nl<http://www.cornonavaccinatie.nl>. Daar staat ook de vaccinatiestrategie van de GGD.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-