17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Cellencomplex op politiebureau Delfshaven tijdelijk gesloten wegens groot personeelstekort

- Advertentie-

Het cellencomplex op politiebureau Delfshaven (Marconiplein) is tijdelijk gesloten wegens groot personeelstekort, dat laat de politie weten aan 112Maasmedia. Personen die worden aangehouden in o.a. Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden naar dit cellencomplex gebracht.

‘Het team arrestantentaken, dat onder meer verantwoordelijk is voor de cellencomplexen, heeft te maken met een flink medewerkerstekort’, vertelt de politiewoordvoerster aan 112Maasmedia. ”Er is gekeken of het mogelijk is om ondanks de aanhoudende tekorten toch een sluitend rooster te krijgen, alleen dat blijkt niet mogelijk in deze periode waarin wij ook nog te maken hebben met de zomerverloven van collega’s. Daarom is besloten dat tot medio september het cellencomplex op bureau Marconiplein gesloten is”.

Het cellencomplex op bureau Marconiplein moest al korte tijd dicht vanwege een verbouwing, maar moet vanwege personeelstekort nu langer dicht. Dit cellencomplex is niet het enige cellencomplex dat tijdelijk gesloten is in de eenheid Rotterdam. Het cellencomplex op het bureau in Capelle a/d IJssel is ook gesloten wegens personeelstekort.

‘Dat betekent dat teams die normaal gebruik maken van deze locaties nu naar een andere locatie gaan’, vertelt de politie aan 112Maasmedia. De personen die nu worden aangehouden in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam worden nu naar andere cellencomplexen in de regio gebracht. Zoals het cellencomplex in Rotterdam-centrum (Doelwater) of Spijkenisse. ‘Uiteraard denken we met deze teams mee om dit zo praktisch en goed uitvoerbaar mogelijk te maken’, aldus de politie.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-