17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Café Matinee in Vlaardingen moet korte tijd deuren gesloten houden na ‘niet correct optreden bij incidenten’

- Advertentie-

Op vrijdag 9 september heeft de gemeente Vlaardingen een integrale horecacontrole gehouden in samenwerking met Stedin, douane, NVWA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit), politie en de sociale uitkeringsinstantie Stroomopwaarts. Er zijn acht horecabedrijven in Vlaardingen geïnspecteerd op diverse locaties binnen de gemeente. Er zijn diverse overtredingen geconstateerd.

Overtredingen
Bij twee horecabedrijven was alles in orde. Bij een aantal bedrijven was er iets mis: op het gebied van hygiëne, strijdigheden met het bestemmingsplan, brandblusinstallaties die niet onderhouden waren, medewerkers met een uitkering die wel aan het werk waren en milieuovertredingen. Een restaurant heeft boetes opgelegd gekregen door de NVWA en zal weer verscherpt gecontroleerd gaan worden. Voor de overige misstanden hebben de ondernemers een waarschuwing gekregen en zij krijgen de kans dit op te lossen.

Sluiting Matinee
Tijdens de controle is aan café Matinee een bevel tot sluiting uitgereikt. Zij moeten een week gesloten blijven, tot a.s. zaterdag 12.00 uur ’s middags. ‘In de afgelopen periode hebben er meerdere incidenten plaatsgevonden waarbij niet correct is opgetreden en de voorwaarden in de vergunning zijn overtreden. Eerder hebben zij al een voornemen tot sluiting ontvangen’, aldus de gemeente Vlaardingen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-