7.8 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Burgemeester van Westland zegt niets te hebben geweten van onrust jaarwisseling Maasdijk

- Advertentie-

Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 ging veel jeugd in Maasdijk de straat op. De jongeren konden zich niet gedeisd houden en pleegden diverse vernielingen in het dorp.

Burgmeester van het Westland, Bouke Arends, zou geen weet hebben gehad van de vernielingen. Onder de dorpsbewoners, waaronder buurtpreventen, is veel verontwaardiging  over de keuzes die zijn gemaakt door het bevoegd gezag.

Een buurtprevent laat aan de WOS weten, dat het niet ingrijpen grote gevolgen heeft gehad voor de jaarwisseling in Maasdijk. Door de softe werkwijze van de politie hebben jongeren een vrijbrief gekregen om te gaan rellen, brandjes te stichten en vernielingen te plegen.

Volgens Arends lag die avond het gezag niet bij hem, maar bij de politie Westland. Normaliter zou de burgemeester bevel moeten geven voor de inzet van ME.  “Maar op de oudejaarsavond is dat gewoon niet te doen, omdat de intensiteit van de handelingen zodanig is, dat je daar geen tijd voor hebt”, aldus Arends tegenover de WOS. Hiermee zegt de burgemeester geen weet te hebben gehad van de onrust in Maasdijk.

In het begin van de avond was de gemeente Westland bang voor verdere escalatie in het dorp en vroeg daarom aan de lokale media berichtgeving over onrustig Oudjaarsavond in Maasdijk te verwijderen.

“We zijn er in de nieuwjaarsnacht geweest; zonder in het uniform te zijn, om in de gaten te houden wat er gebeurt en om het te blijven controleren. En op het moment dat het kon, zijn we met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en hebben we alles beëindigd.”, verteld de teamchef aan de WOS.

Tijdens diverse inzetten werd in de werkomgeving van de hulpdiensten illegaal vuurwerk gegooid. Ook werd er een molotovcocktail gegooid richting de hulpdiensten.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-