7.8 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Burgemeester sluit woning van Vlaardingse loodgieter, veiligheidsrisicogebied ingesteld

- Advertentie-

Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft de woning van de loodgieter Ron van Uffelen voor onbepaalde tijd gesloten. Dat is genomen nadat er afgelopen week opnieuw twee incidenten bij de woning plaatsvonden.

Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht vond er een explosie plaats bij de woning. Daarnaast hield de politie dinsdagavond na een achtervolging een 19-jarige jongen aan die met een explosief bij de woning liep. Daarmee is waarschijnlijk een nieuwe explosie voorkomen.

Woensdagavond is de driehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) bijeengekomen om over deze nieuwe incidenten te praten. Uit het politieonderzoek is dusdanige informatie gekomen dat de burgemeester, in overleg met de politie en het OM, heeft besloten de woning van de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan opnieuw tot nader order te sluiten. Dit is gisteravond gebeurd. Ook heeft de burgemeester de wijk Park Hooglede aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Wat houdt het instellen van het veiligheidsrisicogebied in?

  • Het veiligheidsrisicogebied is tot nader order geldig in de wijk Park Hooglede.
  • Iedereen die aanwezig is in het aangewezen gebied kan door de politie preventief gefouilleerd worden.
  • Het is verboden voorwerpen bij zich te hebben waarbij een redelijk vermoeden bestaat dat deze bestemd zijn voor het treffen van personen of zaken door vuur of door middel van ontploffing.
  • Wanneer de politie vermoedt dat iemand verboden voorwerpen zoals hierboven genoemd bij zich draagt, staat een ieder toe en werkt een ieder mee aan het op last of vordering van de politie fouilleren en het tonen van de bij zich dragende of hebbende voorwerpen.

Meer informatie over het besluit om Park Hooglede als veiligheidsrisicogebied aan te wijzen is zo spoedig mogelijk te vinden op www.vlaardingen.nl/besluithooglede.

“Ik realiseer mij dat het instellen van een veiligheidsrisicogebied impact heeft op de bewoners van Park Hooglede”, aldus de burgemeester. “Maar met de informatie uit het politieonderzoek kan ik helaas niet anders dan dit te besluiten. Het is nodig om de openbare orde te handhaven en de rust in de wijk weer terug te brengen. Daar werken we samen met politie en OM hard aan en dat zullen we blijven doen totdat de situatie normaliseert.”

De politie is nog altijd druk bezig met het onderzoek. Het OM heeft toegezegd nog meer recherchecapaciteit voor deze zaak in te zetten. De camera’s, de particuliere beveiliging en de extra surveillance door de politie blijft ingezet worden.

Burgemeester Bert Wijbenga: “Het is natuurlijk heel vervelend voor het betrokken gezin, maar ik zie geen kans om het anders te doen. We tasten nog steeds in het duister over de oorzaak van het probleem en willen de kans op nieuwe incidenten zo klein mogelijk maken. Het belang van het betrokken gezin is afgewogen ten opzichte van het belang van de omwonenden. Rust en veiligheid in de buurt geven wij nu de hoogste prioriteit. Daardoor moet het betrokken gezin nu tijdelijk ergens anders wonen.”

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-