7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Burgemeester sluit woning Van Speykstraat in Maassluis voor minimaal twee weken na wapenvondst

- Advertentie-

Burgemeester Gregor Rensen van Maassluis heeft de woning waar de politie woensdagmiddag vijf vuurwapens vond voor twee weken laten sluiten. Mogelijk blijft de woning nog langer dicht, maar dat besluit moet de komende twee weken genomen worden.

De politie deed woensdagmiddag een inval in de woning aan de Van Speykstraat. De inval kwam voort uit een politieonderzoek. Dat onderzoek kwam op gang nadat de politie meldingen kreeg van verdachte gedrag bij de woning. Om wat voor meldingen heb precies gaat, kon de politie donderdagmiddag nog niet zeggen.

Bij de inval trof de politie vijf vuurwapens aan. Agenten konden drie mannen aanhouden. Het gaat om een 26-jarige Maassluizer, een 27-jarige Maassluizer en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ook namen agenten een auto in beslag, maar die auto is inmiddels weer vrijgegeven.

“Het pand is voor nu 2 weken gesloten. In deze periode wordt een besluit genomen of dit voor langere tijd gaat gelden. Na verzegeling zijn nieuwe sloten aangebracht”, vertelt de woordvoerster van de gemeente Maassluis.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-