21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Burgemeester sluit supermarkt in Vlaardingen na misstanden: illegale medewerker aangehouden

- Advertentie-

Burgemeester Bert Wijbenga heeft met spoed een supermarkt in het centrum van Vlaardingen gesloten. In de supermarkt werd sterke drank verkocht zonder (de verplichte) aanwezigheid van een leidinggevende. Ook werden er geneesmiddelen verkocht zonder daar een handelsvergunning voor te hebben. In de supermarkt werkte een illegale medewerker, hij had geen arbeidscontract en geen verblijfsvergunning. Bij de toonbank lag een mes. In de winkel lagen producten over de houdbaarheidsdatum en er werd gefraudeerd met de meterkasten.

De geneesmiddelen en het mes zijn in beslag genomen door de politie. De illegale medewerker is aangehouden door de politie. Naast de sluiting worden er ook boetes opgelegd voor verschillende delicten.

De misstanden werden aangetroffen tijdens een integrale supermarktcontrole door de douane, ROBT (Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team), Stedin, politie, NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) de sociale recherche en de gemeente Vlaardingen.

Meerdere controles
In totaal zijn drie supermarkten door heel Vlaardingen gecontroleerd. Bij één supermarkt was alles in orde. Bij een tweede supermarkt werden ook geneesmiddelen zonder handelsvergunning verkocht, was een werknemer zonder arbeidscontract en lagen er muizenkeutels in de winkel. Voor dat laatste heeft de NVWA een boete voor hygiëne opgelegd.

Regelmatig worden in Vlaardingen integrale controles gehouden. Niet alleen bij supermarkten, maar ook bij andere bedrijven, horeca en coffeeshops.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-