18 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Burgemeester sluit supermarkt in Vlaardingen na belastingontduiking

- Advertentie-

Burgemeester Bert Wijbenga heeft met spoed een supermarkt in de Oostwijk van Vlaardingen gesloten. In de supermarkt werden 1600 sigaretten en 71 flessen sterke alcoholische drank zonder accijns aangetroffen. Dat is een vorm van belastingontduiking. De supermarkt moet minimaal drie maanden gesloten blijven.

De NVWA (nationale voedsel- en warenautoriteit) heeft een waarschuwing gegeven voor een te lage temperatuur bij een koeling waar bederfelijke levensmiddelen in werden bewaard. De arbeidsinspectie heeft daarnaast nog een medewerker aangetroffen zonder arbeidsovereenkomst. De misstanden werden aangetroffen tijdens een integrale supermarktcontrole door de politie, douane, inspectie SZW (arbeidsinspectie), NVWA, ROBT (Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team), het AVIM (Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel) en de gemeente Vlaardingen. De douane heeft de drank en sigaretten in beslag genomen en een boete opgelegd.

Meerdere controles
In totaal zijn vier supermarkten door heel Vlaardingen gecontroleerd. Bij één supermarkt was alles in orde. Bij de overige twee supermarkten doet de inspectie SZW nog nader onderzoek. Bij de ene vanwege een medewerker die mogelijk geen arbeidscontract heeft, en bij de andere vanwege het vermoeden van een overtreding van de arbeidstijdenwet.

Geregeld worden in Vlaardingen integrale controles gehouden. Niet alleen bij supermarkten, maar ook bij andere bedrijven, horeca en coffeeshops.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-