7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Burgemeester legt bedreigde loodgieter gebiedsverbod op voor twee wijken in Vlaardingen

- Advertentie-

De bedreigde loodgieter Ron van Uffelen heeft een gebiedsverbod opgelegd gekregen voor Oostwijk (waar de loodgieter zijn bedrijfspand heeft en waar zijn moeder woont) en de wijk Park Hooglede (waar hij zelf woont) in Vlaardingen. Dit nadat er in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een explosie was, waarbij drie mensen gewond raakten en de brandweer iemand van het dak van de brandende woning moest redden.

Lees ook: Explosie zet woning volledig in brand in Vlaardingen, bedreigde loodgieter mogelijk weer het doelwit

Vrijdagnacht vond er rond 01.45 uur een verwoestende explosie plaats bij een woning naast het bedrijfspand van Van Uffelen. Eerst werd er gedacht aan een vergisexplosie, maar later bleek dat een bewoonster van de woning de schoonzus van de bedreigde loodgieter is. Deze aanslag was dus opnieuw te linken aan de loodgieter.

Burgemeester van Vlaardingen, Bert Wijbenga, bezocht vandaag samen met de teamchef van basisteam Waterweg de locatie van het getroffen pand en stond hierbij de pers te woord. Hieruit kwam naar voren dat er aanvullende maatregelen worden getroffen. Naast het gebiedsverbod voor de loodgieter wordt er ook overwogen om 25.000 euro aan tipgeld uit te loven om te achterhalen wie de opdrachtgever is voor de vele aanslagen gericht op de loodgieter. Verder zijn er ook extra technische maatregelen genomen door de politie waarover niet verteld kan worden welke dit zijn.

Burgemeester Bert Wijbenga: “Wat een afschuwelijke situatie, voor de directe slachtoffers en de buurt. Dat er nu ook nog gewonden zijn gevallen is natuurlijk verschrikkelijk. Ik leef mee met de slachtoffers en hoop dat zij snel weer op de been zijn. Een gezin is hun huis kwijt en al hun bezittingen. We doen er alles aan om achter de opdrachtgever van deze aanslagen te komen. Veel daders hebben we kunnen aanhouden maar omdat ook intensief onderzoek plaatsvindt naar de opdrachtgever is daarom nu ook tipgeld meegenomen in de maatregelen.”

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-