21.1 C
Maassluis
zondag, juni 23, 2024

Burgemeester Haan spreekt zijn zorgen uit over de beschikbaarheid van ambulances in Maassluis

- Advertentie-

Burgemeester Edo Haan spreekt zijn zorgen uit over de beschikbaarheid van ambulances bij incidenten in Maassluis. De burgemeester gaat in gesprek met de hulpdiensten over de beschikbaarheid van de ambulances in Maassluis, dat laat de gemeente Maassluis weten aan 112Maasmedia.

In Nederland gaan de burgemeesters niet over de standplaatsen of beschikbaarheid van de ambulances. Wel kan de burgemeester bij de veiligheidsregio en ambulancezorg aangeven zich zorgen te maken over de beschikbaarheid van de ambulancezorg in zijn gebied. Dan gaat er gekeken worden hoe de aanrijtijden en/of beschikbaarheid van de ambulancezorg verbeterd kan worden. Burgemeester Haan kan dus niet meer doen dan in gesprek gaan.

Melding reanimatie
Op vrijdagavond 19 maart kwam er een melding binnen van een reanimatie van een klein kindje aan het Sparrendal in Maassluis. Er was op het moment van de melding geen beschikbare ambulance in de buurt van de melding. Ruim 3,5 minuut na de eerste melding werd pas een ambulance uit de naastgelegen veiligheidsregio (Haaglanden) opgeroepen voor de melding. Politie en brandweer waren gelukkig wel snel ter plaatse. Ter plaatse bleek het gelukkig niet te gaan om een reanimatie. Het Mobiel Medisch Team (MMT) was als eerste medische eenheid na 14 minuten ter plaatse.

Ongeval met voertuig te water
Op dinsdag 6 april vond er een ongeval plaats waarbij een voertuig te water raakte op het kruispunt met de Maasdijk en de Dr. Albert Schweitzerdreef in Maassluis. Er raakte niemand gewond, de slachtoffers konden niet nagekeken worden op eventueel inwendig letsel omdat er geen ambulance beschikbaar was.

 

 

 

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-