Maassluis

Burgemeester Haan over reeks vuurwerkexplosies in Maassluis: ‘Het zijn vuurwerkbommen die opzettelijk geplaatst worden’

Burgemeester Edo Haan van Maassluis heeft afgelopen dinsdagavond gereageerd in de gemeenteraad op de reeks vuurwerkexplosies in portieken van diverse flats in Maassluis.

Lees ook: Politie doet volop onderzoek naar vuurwerkexplosies Maassluis: ‘We roepen getuigen op zich te melden’

Op de Jasmijnstraat, Mimosastraat, Lavendelstraat (2x) en Jozef Israëlslaan in Maassluis vonden vuurwerkexplosies plaats. De schade is groot en gelukkig is er nog niemand gewond geraakt. PvdA en VSP stelden in de gemeenteraad vragen over de reeks vernielingen door zwaar vuurwerk in de stad.

‘De politie zit er vol op. Ik ben er door de politie direct over geïnformeerd’, aldus burgemeester Haan. Volgens de burgemeester is de wijkagent van de Bomenbuurt extra in dienst geweest om te spreken met bewoners. Daarnaast is de Forensische Opsporing (FO) ingezet. In de dagelijkse briefings worden de agenten op straat geïnformeerd over de reeks vernielingen in Maassluis.

Volgens de burgemeester gaat het hier om vuurwerkbommen die opzettelijk zijn geplaatst. Als je daar toevallig langsloopt tijdens het afgaan van de vuurwerkbom dan kunnen de gevolgen groot zijn, aldus de burgemeester.

In de dagelijkse briefings worden de agenten op straat geïnformeerd over de reeks vernielingen in Maassluis

Politie-studenten en de handhaving van Maassluis houden extra toezicht. Ook alle wijkagenten van Maassluis zijn op de hoogte en houden goed toezicht. ‘Het onderzoek is echt in volle gang bij de politie’, aldus de burgemeester van Maassluis.

Er zijn nog geen aanhoudingen te melden. Tips voor de politie? Bel 0900-8844. Liever anoniem? Bel 0800-7000.

Inleveren illegaal vuurwerk
Ouders die illegaal vuurwerk aantreffen bij hun kinderen, die kunnen dat inleveren bij de politie. Ook mensen die van hun illegale vuurwerk af willen kunnen dat inleveren bij de politie.

 

 

 

Lees ook:

More in:Maassluis

1 Comment

  1. Welke agenten worden er dan bedoeld,want ik kom er nooit maar dan ook nooit 1 tegen overdag en ook s’vonds niet.
    hoeveel keer moet ik het nou nog hier op MaasMedia neerplanten!?
    Misschien last van geen actieve herinnering?
    En ja, daarintegen kom ik meer dan genoeg tuig tegen, daar ligt het niet aan.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.