9.7 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Burgemeester Haan maakt zich zorgen over oplopend aantal coronabesmettingen

- Advertentie-

De burgemeester van Maassluis, Edo Haan, heeft in een open brief naar de Maassluise inwoners laten weten dat hij zich zorgen maakt over het oplopende aantal coronabesmettingen.

In de week van 22 juli t/m 28 juli zijn er 1.329 nieuwe personen positief getest op het coronavirus. Er werden in die week bijna 23.000 mensen getest, ongeveer 1% bleek daadwerkelijk besmet te zijn.

,,Het coronavirus is nog niet weg. Het aantal besmettingen loopt op; in onze regio en ook in Maassluis. Daar maak ik mij zorgen over. Vooral nu velen van ons vrij zijn en vakantie vieren.” 

-Burgemeester Edo Haan

In Maassluis zijn in totaal 9 mensen overleden en 103 mensen positief getest op het coronavirus. Afgelopen week werden er 7 Maassluizers positief getest op het coronavirus. Volgens burgemeester Edo Haan neemt vooral het aantal besmettingen onder jongeren toe. ,,Vooral tegen hen zou ik willen zeggen: neem het virus serieus! Jij hebt er misschien niet zo veel last van, maar jij kunt je vader, moeder, opa of oma besmetten. En die kunnen wel erg ziek worden van het coronavirus.” Aldus Edo haan.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zelf een afspraak maken voor een test bij de GGD. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger  dan de aantallen die hier genoemd worden.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-