6.4 C
Maassluis
vrijdag, maart 1, 2024

Burgemeester Haan: ‘Landelijk vuurwerkverbod voor herhaling vatbaar’

- Advertentie-

De jaarwisseling in Maassluis is rustig en goed verlopen. Hulpdiensten hadden het in vergelijking met voorgaande jaren een stuk minder druk. Er werd veel vuurwerk afgestoken, maar gelukkig bleef het in Maassluis (op wat kleine incidenten na) overal gezellig op straat.

Het vuurwerkverbod is burgemeester Haan goed bevallen, ondanks dat een aantal mensen nog moeite had met de naleving van dat verbod. Er zijn minder mensen gewond geraakt, er zijn minder vernielingen aangericht en er is een stuk minder troep op straat dan in voorgaande jaren. Wat de burgemeester betreft is een landelijk vuurwerkverbod voor herhaling vatbaar. Dat laat de gemeente Maassluis desgevraagd weten.

De brandweer in de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond werd 390 keer opgeroepen tijdens de jaarwisseling. De ambulance kreeg 176 meldingen in Rotterdam-Rijnmond. Door het vuurwerkverbod waren er beduidend minder branden en vuurwerkslachtoffers. Ondanks dat was het een drukke nacht voor de hulpdiensten, maar wel rustiger vergeleken met de voorgaande jaren. ‘Dat we soms alleen ons werk konden doen met politiebescherming blijft abnormaal.’ Aldus algemeen directeur Arjan Littooij van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-