16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Burgemeester Haan kijkt met veel plezier terug op 7,5 jaar als burgemeester van Maassluis: ‘Ik ga veel dingen missen’

- Advertentie-

Burgemeester Haan kijkt met veel plezier terug op de afgelopen 7,5 jaar als burgemeester van Maassluis, dat laat hij weten aan 112Maasmedia. ”Ik heb 7,5 jaar met veel plezier gewerkt in Maassluis. Ik ben trots op de inwoners en wat Maassluis biedt aan haar inwoners en bezoekers”, aldus burgemeester Haan.

Op 15 april 2023 zal Haan stoppen als burgemeester in Maassluis. Wie zijn opvolger gaat worden, is nog onbekend. Sinds 8 maart is Haan ook waarnemend burgemeester van Zwijndrecht. Dit betekent dat Haan momenteel het waarnemerschap in Zwijndrecht combineert met zijn burgemeesterschap in Maassluis.

Herbenoeming
Niet lang geleden ging burgemeester Haan voor herbenoeming in Maassluis, vervolgens besluit hij te stoppen als burgemeester in Maassluis. Dit besluit zorgt voor verschillende reacties vanuit het stadhuis.

Een ambtenaar op het stadhuis vertelt dat burgemeester Haan ‘zich beperkt in zijn bewegingsvrijheid zou voelen’ nadat hij in het nieuwe coalitieakkoord minder portefeuilles onder zich heeft gekregen, en de wethouders meer vergeleken met het vorige coalitieakkoord. Volgens de woordvoerster van de gemeente Maassluis is het hebben van minder portefeuilles niet de reden geweest voor vertrek.

Nieuwe uitdaging
Burgemeester Haan vertelt dat hij het vertrek naar Zwijndrecht als een nieuwe uitdaging ziet. ”De Commissaris van de Koning heeft me gevraagd voor de functie van waarnemend burgemeester in Zwijndrecht. Dat is een eer en een mooie afsluiting van mijn carrière als gemeentebestuurder. Zwijndrecht is met 45.000 inwoners groter dan Maassluis en er liggen andere uitdagingen te wachten”, aldus Haan.

Missen
Haan zegt veel dingen te gaan missen in Maassluis. ”Ik heb bijvoorbeeld genoten van de gouden lunches met de bruidsparen die 50 of 60 jaar getrouwd zijn of de aankomst van de Sint met de echte stoomboot. Ik zal vanaf nu af aan als inwoner van de stad genieten want ik blijf in Maassluis wonen.”

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-