16.6 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

Brief van gemeente Maassluis schiet ondernemers ‘in het verkeerde keelgat’: ‘Onnodig dreigende toon in de brief’

- Advertentie-

Een brief van de gemeente Maassluis is ondernemers ‘in het verkeerde keelgat geschoten’, dat stelt Leefbaar Maessluys in de gemeenteraad van Maassluis. De brief van de gemeente Maassluis ging over het verwijderen van terrassen op de Markt en Wip tijdens evenementen.

In de brief van de gemeente Maassluis stond: “Het niet tijdig verwijderen van het terras kan ook consequenties hebben voor uw exploitatievergunning. Maar we gaan er van uit dat dit niet nodig is.’’ Volgens Leefbaar Maessluys is dit een onnodig dreigende toon richting ondernemers. De zin is volgens de partij dan ook bij veel ondernemers in het verkeerde keelgat geschoten. De exploitatievergunning is namelijk de belangrijkste vergunning voor ondernemers.

Jurre van de Merwe (Leefbaar Maessluys) stelde wethouder Bronsveld, die als locoburgemeester de brief ondertekende, diverse vragen over de brief. Volgens de wethouder heeft zij contact gehad met de ondernemers over de brief en de toon van de brief.

Wethouder Bronsveld vertelt in een lang antwoord kennis te hebben genomen van het ongenoegen en zij heeft daar begrip voor getoond. Volgens Bronsveld is het tijdens evenementen druk op onder meer de Markt en de Wip en is het vanwege de veiligheid belangrijk dat de regels nageleefd worden. ”De regels op gebied van veiligheid waar wij als gemeente echt aan willen voldoen, én ook horen te voldoen. Zoals we weten zit daar soms spanning op”, reageert wethouder Bronsveld op de vragen van Jurre van de Merwe (Leefbaar Maessluys).

”Ik verstuur natuurlijk altijd liever brieven die niet zo eindigen. Ik zie ook een ervaring waarin dit noodzakelijk bleek”, zegt wethouder Bronsveld in de gemeenteraad.

 

^Het einde van de brief van de gemeente Maassluis richting de ondernemers rondom de Markt in Maassluis.
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-