16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Brandweer Maassluis neemt nieuwe tankautospuit in dienst: ‘Onwijs gaaf en fijn voertuig om mee te werken’

- Advertentie-

De brandweer in Rotterdam-Rijnmond vervangt de komende jaren haar tankautospuiten. Het is het basisvoertuig voor gebruik bij brand, (technische) hulpverlening, waterongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen. De brandweer in Maassluis heeft dinsdagavond 19 april de nieuwe tankautospuit in dienst genomen. Burgemeester Edo Haan kwam de nieuwe tankautospuit brengen bij de brandweerkazerne in Maassluis.

Brandweer Maassluis beschikt over twee tankautospuiten. De huidige tankautospuit van Maassluis zal nu in dienst gaan als tweede tankautospuit, met het roepnummer 17-0232. De nieuwe tankautospuit zal in dienst gaan als de eerste tankautospuit van Maassluis en heeft het roepnummer 17-0231. De 17 staat voor regio Rotterdam-Rijnmond, 02 staat voor kazerne Maassluis en 31 betekent de eerste tankautospuit.

Levering
De nieuwe voertuigen, gemaakt in Oostenrijk, vervangen de huidige tankautospuiten die na jaren dienst- en inzeturen aan vervanging toe zijn. In totaal krijgen 18 kazernes een nieuw voertuig in drie jaar tijd. De eerste 7 zijn nu geleverd. Alle brandweermannen van kazerne Maassluis hebben training gehad met de instructies voor dit nieuwe voertuig.

Technieken
Uiteraard zitten er voordelen aan het nieuwe voertuig en zijn er nieuwe technieken verstopt. Zo is het voertuig wat smaller en daardoor wendbaarder. Ook is het voertuig voorzien van een Storzkoppeling aan de voorzijde, zodat vanaf daar bijvoorbeeld een redvoertuig gevoed kan worden met water. Verder zijn dankzij een modern systeem, op afstand, de belangrijkste pompfuncties en signaleringen af te lezen, is er een 360 graden camera beschikbaar, beschikt het voertuig over een snelle aanvalslijn in kast 5 van 40 meter en is er een compact draagbaar aggregaat.

”Iedereen is enthousiast om met dit voertuig te gaan werken. Het is een verademing. Met deze nieuwe tankautospuiten kunnen we onze inzet nog professioneler uitvoeren. Ik wens iedereen veel werkplezier!” Aldus een brandweerman.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-