13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Brand na explosie bij woning Sluishoeve in Vlaardingen: politie doet onderzoek

- Advertentie-

Bij een woning aan de Sluishoeve in Vlaardingen is in de nacht van donderdag op vrijdag 30 juni omstreeks 02:50 uur een explosief afgegaan. Vervolgens ontstond er brand.

Buurtbewoners werden rond 02:50 uur opgeschrikt door een harde knal met een grote lichtflits met rookontwikkeling. Al snel werd duidelijk dat er brand was bij de woning waar het explosief afging. In de woning waar het explosief afging en brand ontstond waren mensen aanwezig.

Politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Door snel optreden van de brandweer kon de brand zich niet verder uitbreiden. De bewoners van de woning zijn door de ambulancedienst gecontroleerd.

Op camerabeelden zou te zien zijn dat een persoon doelbewust de aanslag bij de woning pleegt. De persoon zou daarbij een steen door de ruit van de woning hebben gegooid en vervolgens het explosief hebben aangestoken. De politie is een onderzoek gestart. De Forensische Opsporing (FO) is ter plaatse gekomen voor sporenonderzoek. Tips of informatie voor de politie? Bel 0900-8844. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000!

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-