9.7 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Bouw vaccinatiehal in Maassluis begonnen

- Advertentie-

De bouw van de corona-priklocatie op het parkeerterrein van de Koningshoek in Maassluis is vandaag begonnen. Als alles volgens plan verloopt kunnen de inwoners van Maassluis zich vanaf medio maart 2021 laten vaccineren tegen corona. De hal in Maassluis is één van de vele priklocaties in de regio.

In Maassluis kiest de GGD voor de bouw van een tijdelijke vaccinatiehal omdat de bestaande locaties, zoals bijvoorbeeld sporthallen, niet voldeden aan het uitgebreide programma van eisen die aan een priklocatie worden gesteld. Nu is de locatie erg goed bereikbaar en is er voldoende ruimte om te parkeren en te vaccineren. Het gebruik van de hal, die naar verwachting tot najaar 2021 blijft staan, is afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins en medisch personeel.

Burgemeester Edo Haan is blij met de priklocatie in Maassluis. “Met de bouw van een eigen locatie zorgen wij ervoor dat onze inwoners zich dichtbij huis kunnen laten vaccineren tegen het coronavirus. Zo beschermen zij zichzelf en hun omgeving.” De gemeente maakt bij de realisatie van de hal gebruik van lokale ondernemers.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-