15 C
Maassluis
woensdag, mei 29, 2024

Rijbewijs ingenomen en boete voor bestuurder (19) die door roekeloos rijgedrag te water raakte in Maasland

- Advertentie-

Op zaterdagochtend 5 november 2022 even na 06.15 is een toen 19-jarige jongeman uit Maassluis uit de bocht gevlogen op de N468 in Maasland. De man filmde zelf achter het stuur waarop te zien was dat hij 120 km/u reed en dus met zijn telefoon in zijn handen reed.

Lees ook: VIDEO: Automobilist die te water raakte in Maasland reed 120 km/u en zat met telefoon achter het stuur

112Maasmedia kreeg de video in handen, waarna het landelijk nieuws werd. De video ging viral op internet en werd duizenden keren gedeeld. Maar wat zijn uiteindelijk de gevolgen geweest voor deze bestuurder? Het onderzoek naar de bestuurder is inmiddels volledig afgesloten. De politie vertelt aan 112Maasmedia wat de gevolgen zijn geweest:

”Het rijbewijs van de vermoedelijke bestuurder is ingenomen op grond van artikel 130 van de Wegenverkeerswet. Dit houdt in dat wij het vermoeden hadden dat de houder van het rijbewijs niet langer beschikt over de juiste rijvaardigheid”, vertelt de politiewoordvoerster aan 112Maasmedia. Of de bestuurder het rijbewijs nog terug zal krijgen, daar gaan politie of Justitie in deze zaak niet meer over.

”Daarnaast heeft hij ook een boete gekregen voor mobiel bellen in de auto”, vervolgt de politiewoordvoerster. Dit bedraagt een boete van €359 euro inclusief administratiekosten. Of de verzekering de schade aan de auto heeft uitgekeerd, is niet bekend.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-