17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Bloemen gelegd op plek van fatale brand in Maassluis: ‘Dat beeld en geschreeuw zal ik nooit vergeten’

- Advertentie-

Op de Jongkindstraat in Maassluis zijn al meerdere bloemen neergelegd na de fatale brand van gisterochtend. Buurtbewoners die er direct betrokken bij waren, waren uitgenodigd voor een bijeenkomst vandaag.

Brand
Dinsdagochtend rond 08.00 uur brak de zeer grote brand uit. De bewoonster van de brandende woning staat op het balkon, maar kan vanwege de vlammenzee geen kant op. ‘We schreeuwden nog dat ze moest springen, maar ze durfde niet’, vertelt een buurman met tranen in zijn ogen. De vrouw zakt daarna in elkaar en komt te overlijden.

Lees het item over de brand: Vrouw overleden bij uitslaande flatbrand in Maassluis: ‘We schreeuwden nog dat ze moest springen, maar ze durfde niet’

‘Ik zag een hoop paniek bij mensen en ik zag brand. Ik wist in het begin niet dat er nog iemand op het brandende balkon was. Toen ik naar buiten ging, zag ik enorme vlammen uit de woning komen’, zo vertelt een buurtbewoner. Een andere buurtbewoner vertelt: ‘Toen ik buiten ging kijken wat er was, zag ik een beeld van het slachtoffer op het balkon wat ik nooit meer ga vergeten. Ook het geschreeuw zal ik altijd onthouden’.

De politie arriveert als eerst, agenten zien een enorme vlammenzee uit de woning komen en zien het slachtoffer op het balkon. ‘Ik zag enkele secondes de onmacht in de ogen van de agenten, ze konden vanwege de grote vlammenzee op geen enkele manier bij het slachtoffer komen’, zo vertelt een getuige aan 112Maasmedia. ‘De agenten hebben echt professioneel gehandeld, ik zag dat ze gelijk begonnen met het weghalen van mensen uit het gebied. Ook hebben ze mensen uit omliggende woningen gehaald. Toen arriveerde de brandweer ook al snel.’

De oorzaak van de brand is nog altijd onbekend. ‘Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand, de oorzaak is nu nog onbekend’, zo vertelt een politiewoordvoerder aan 112Maasmedia.

Herdenking
Aan de voorkant van het portiek zijn al diverse bloemen gelegd. Aanstaande zaterdag om 11.00 uur is er een herdenking bij het speeltuintje op de Jongkindstraat. ‘Het zou mooi zijn als iedereen rood en witte bloemen mee wilt nemen, in de kleuren van Feyenoord. Ze was dol op Feyenoord’, zo vertelt één van haar vrienden.

 

 

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-