Maassluis

Bewoners portiekwoningen Ruysdaelstraat in Maassluis opnieuw opgeschrikt van brandmelding

Bewoners van de Ruysdaelstraat in Maassluis werden in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01:30 uur in de nacht opnieuw opgeschrikt van een brandmelding.

De 112-meldkamer ontving een melding dat er bij een woning op de derde etage een alarm af zou gaan, daarnaast werd er een brandlucht geroken. Aangezien er sterke aanwijzingen waren voor brand, werden de politie en brandweer van Maassluis en Vlaardingen met spoed opgeroepen. Agenten die als eerste ter plaatse waren, hebben direct bewoners van de naastgelegen portiekwoningen naar buiten gestuurd in afwachting van de brandweer.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft in en rondom de woning meerdere controles verricht. Ook is er vanaf buitenaf met een hoogwerker gekeken bij het balkon en in de woning. Er werd uiteindelijk geen brand aangetroffen. Rond 02:00 uur konden mensen weer terug naar hun woningen.

Op 21 augustus brak er in een ander portiek aan de Ruysdaelstraat in Maassluis een uitslaande brand uit. Vorig jaar kwam bij een uitslaande brand aan de Jongkindstraat in Maassluis een vrouw om het leven. Na de branden maken de bewoners van de portiekwoningen in de wijk Sluispolder-Oost zich grote zorgen om de brandveiligheid.

Lees ook:

More in:Maassluis

Comments are closed.