13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Bestuurder van MP3 gooit slippers en blik bier naar politieauto tijdens achtervolging Lotsweg in Den Hoorn

- Advertentie-

Den Hoorn – De bestuurder van een MP3 is in de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 augustus aangehouden na een dollemansrit door Den Haag en een deel van Wateringen. Volgens getuigen zagen agenten de man rijden zonder helm, om de man aan te spreken gaven de agenten een stopteken.

De bestuurder van de MP3 had hier geen trek in en sloeg op de vlucht, via onder andere de Wippolderlaan/N211 en de A4 werd de achtervolging ingezet richting Den Hoorn. Tijdens de vlucht gooide de verdachte onder andere met zijn slippers naar de politievoertuigen en ook een blik bier werd gebruikt in de hoop om de agenten af te schudden.

Uiteindelijk waren meerdere eenheden aangesloten bij de achtervolging, op de Lotsweg in Den Hoorn werd de bestuurder van de MP3 klemgereden en aangehouden. Een blaastest bleek negatief te zijn, toch was de verdachte het niet eens met zijn aanhouding en besloot om de agenten te beledigen. Uiteindelijk is de man met spoed naar het politiebureau vervoerd, dit omdat de man niet mee wilde werken.

De MP3 is door een berger van de politie meegenomen. De bestuurder is onder andere aangehouden voor het overtreden van artikel 5a van de Wegen en Verkeerswet. (‘Het is een ieder verboden opzettelijk zich zodanig in het verkeer te gedragen dat de verkeersregels in ernstige mate worden geschonden, indien daarvan levensgevaar of gevaar voor zwaar lichamelijk letsel voor een ander te duchten is.’)

Foto’s: District8

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-