21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Bestuurder (35) die er vandoor ging na ernstig ongeval op de A20 bij Maassluis weer op vrije voeten

- Advertentie-

De 35-jarige bestuurder die er vandoor ging na een zwaar ongeval op de A20 bij Maassluis, is weer op vrije voeten. Dat laat de politie desgevraagd weten aan 112Maasmedia. De bestuurder wordt verdacht van het rijden onder invloed en ‘verlaten plaats ongeval’. Het gaat om een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Zondag 13 november omstreeks 04.00 uur vond er een ernstig ongeval plaats op de A20 bij Maasland/ Maassluis. Een bestuurder vloog uit de bocht, botste tegen de vangrail en sloeg over de kop. De bestuurder vluchtte vervolgens. Er werd een grote zoekactie naar hem gestart. Aan de hand van het kenteken konden agenten hem opsporen en aanhouden.

De man bleek onder invloed te zijn. Hoeveel alcohol de man precies op had, zal nog moeten blijken uit de afgenomen bloedtest, vertelt de politie. De politie laat weten dat de man niet gewond is geraakt. Gezien de enorme ravage heeft de man een ‘engeltje op zijn schouder’ gehad.

Er raakte gelukkig ook geen andere weggebruikers gewond. ”Hij had zomaar een onschuldig iemand dood kunnen rijden. Vervolgens ook nog zo laf zijn om met z’n dronken hoofd er vandoor te gaan en alle hulpdiensten naar hem te laten zoeken”, vertelt één van de automobilisten die is gestopt na het ongeval, aan 112Maasmedia.

Veel hulpdiensten zijn met dit ernstige ongeval bezig geweest. Op sociale media reageren veel mensen dat zij graag zien dat de kosten van deze inzet op de gevluchte bestuurder verhaald worden. Een rechter zal daar uiteindelijk een beslissing over moeten nemen. ‘Wij gaan niet over het verhalen van de kosten op de bestuurder’, vertelt een politiewoordvoerster.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-